Grafisk Form

Dahlqvist Grafisk Form startade 1994 och har sedan dess haft ett stort antal uppdrag av olika karaktär.

CD-omslag, bokformgivning, kataloger, annonser, webbsidor, tidningar, webbredaktörsuppdrag, layout- och originalarbete, webbdesign, foto- och illustrationsuppdrag med mera.


Mitt första jobb var som skyltmålare och dekoratör på Svenska Mässan i Göteborg. Där lärde jag mig bl.a att texta med pensel och plakatfärg. Satte texter till skyltar med trätyper och skar schabloner i kartong och "stöpplade" text.  Det var en bra "skola" som bland annat gav mig en känsla för bokstäver och text.


Arbetar med Adobe- InDesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat, med fler. Behöver Du/Ni hjälp med produktfotografering, bildredigering eller annat inom digital bildhantering så kan jag hjälpa till med detta.


Efter mer än tjugofem års erfarenhet har jag ett gediget kunnande inom trycksaksproduktion.


Varmt välkommen att kontakta mig!

 

Jan Peter Dahlqvist

Trycksaker


Utformning av allt från visitkort till stora banderoller/vepor. Bokomslag, kataloger, etiketter, tidskrifter, produktblad med mera.


Som grafisk formgivare har uppdragen varierat mycket under åren. Arbetar med allt från enkla trycksaker till större produktioner.

Jag har även ett stort intresse för typografi och menar att det är av största vikt att välja "rätt" typsnitt till rätt sammanhang.

Typografin är det hantverk, som när det fungerar bäst, inte märks, därför att det då lyckas förmedla informationen till läsaren utan störningar.


Bild: Omslag till bok

Kunder & referenser


Var under flera år knuten till ett tryckeri och gjorde där samtliga originalarbeten.


Arbetet där gav mig stor erfarenhet av olika typer av tryckproduktioner. Bland de återkommande uppdrag jag haft kan nämnas arbetet med Ulefos produktkatalog som numer är en 300-sidig produktion och innefattar ett hundratal produktbeskrivningar.

Hade under flera år ett nära samarbete med flera församlingar inom Svenska kyrkan med utformning av tidningar och webb.

Webb


Arbetar som webbredaktör och har uppdrag för företag, föreningar och konstnärer.


Arbetar sedan flera år med Svenska Färdtjänstföreningen och sköter deras hemsida och Nyhetsbrev.

Redan 1995 publicerade jag min första egna webbsida. Har därefter gjort ett stort antal sajter/sidor. Har byggt och utformat både stora och små webbplatser under åren. Har arbetat med bland annat Göteborg Konst, Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Konsthall och Hasselblad Center.